direct contact

Noodverlichting Wamel

Noodverlichting Wamel
noodverlichting wamel

Noodverlichting Wamel

Bent u op zoek naar noodverlichting Wamel? Onze experts installeren graag noodverlichting Wamel voor uw bedrijf of VVE. Het installeren van de noodverlichting is waar onze passie ligt en wij doen dit graag voor u of uw bedrijf of dergelijke.

Noodverlichting is een veiligheidsvoorziening die ervoor zorgt dat uw medewerkers, maar ook gasten, bij calamiteiten uw pand veilig kunnen verlaten. Dit is de verzamelnaam voor verschillende soorten verlichting die van belang zijn in noodsituaties. De twee belangrijkste items zijn: uitrijverlichting en uitrijverlichting. Uitritborden zijn bekende groene pictogrammen die de dichtstbijzijnde uitgang aangeven. Nooduitgangverlichting verwijst naar verlichting die ervoor zorgt dat uitgangen en alle obstakels goed zichtbaar zijn in geval van nood.

Bij het ontwikkelen van een toegangscontrole- of brandmeldsysteem kijken we ook uitgebreid naar de uitgangen in uw gebouw. Lees hieronder meer over noodverlichting Wamel en bij enige vragen kunt u gerust contact op nemen

Noodverlichting Wamel onderhoud

Noodverlichting, uitrijverlichting en paniekverlichting: soms kan het zien van dingen in het juiste licht levens redden. Juist daarom is noodverlichting zeker geen overbodige luxe en hoort regelmatig onderhoud er ook bij.

Noodverlichting installeren in uw bedrijf is immers niet alleen de noodzaak; maar ook om het goed te controleren en onderhouden. Dit is wettelijk vastgelegd in het Bouwbesluit 2012 en de Arbowet. Deze wet is van toepassing op gebouwen groot, klein, nieuw en oud. In de Bouwverordening 2012 staat immers dat alle noodverlichtingssystemen moeten voldoen aan de verlichtingseisen zoals gedefinieerd in NENEN 1838. Deze norm stelt vast dat noodverlichtingssystemen moeten voldoen aan bepaalde eisen voor lichtintensiteit, kleur en waar noodverlichting moet komen. . Op basis van deze instructies kan de gemeente het gebouw in handen nemen en zo nodig geen sancties opleggen.

De werking van het noodverlichtingssysteem wordt visueel gecontroleerd, bijvoorbeeld op eventuele storingen, maar ook technisch. Een belangrijk punt hierbij is dat batterijen nodig zijn om het noodverlichtingssysteem te laten werken bij stroomuitval.

Tot slot komt er bij de installatie en het onderhoud van uw beveiligingsverlichtingssysteem meer kijken dan men op het eerste gezicht zou verwachten. Laat dit daarom over aan erkende specialisten. Meer weten over de installatie en het onderhoud van noodverlichting? Aarzel niet om contact op te nemen met Van Tiem, we helpen je graag verder.

Noodverlichting Wamel verplichte controle

De noodverlichting is er om in geval van nood alle aanwezigen naar de dichtstbijzijnde uitgangen te leiden. Bij stroomuitval blijft de noodverlichting branden of gaat deze aan. Zo kunnen u, uw personeel en uw gasten bij calamiteiten het pand veilig verlaten. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een passend noodverlichtingsplan, zodat u voldoet aan uw wettelijke verplichtingen.

Noodverlichtingsinstallaties dienen jaarlijks gekeurd te worden. Het is bedoeld om te bepalen of het systeem aan alle eisen voldoet en of uitgangen worden aangepast. Wij kunnen het jaarlijkse onderhoud voor u doen. Dit gebeurt volgens de ISO79 norm.

 

Wanneer noodverlichting op de juiste plaatsen is geïnstalleerd, is het belangrijk om deze jaarlijks te laten keuren. Het testen van batterijen voor noodverlichting is hierbij essentieel. Batterijen verliezen na verloop van tijd stroom. Uw noodverlichtingssysteem dient jaarlijks gecontroleerd te worden. Een deskundige moet dan alles komen controleren. De batterij wordt dan vervangen en de lamp wordt zo nodig vervangen. De batterij moet minstens om de 5 jaar worden vervangen. Jaarlijks onderhoud is vereist. U vindt het in het Bouwbesluit en de Arbowet.

Wilt u uw noodverlichtingssysteem laten keuren en onderhouden, neem dan contact met ons op.

noodverlichting wamel

Installatie noodverlichting Wamel

Om de kwaliteit van de beveiliging in uw gebouw of organisatie te verbeteren, is het van belang dat het beveiligingsverlichtingssysteem alleen op basis van deskundig advies wordt aangesloten zodat het optimaal en duurzaam functioneert. Het is belangrijk om te vermelden dat het veel verder gaat dan het installeren van de beroemde groene “OUT”-borden, die uitgangen naar uitgangen bieden. Er komt dus veel kijken bij het aansluiten van noodverlichting. U heeft te maken met een grote diversiteit aan bouweisen, wettelijke voorschriften en technische mogelijkheden. Daarom plannen we de installatie van noodverlichting zorgvuldig en stellen we de locaties op waar noodverlichting (LED) geïnstalleerd moet worden. Deze worden gecombineerd met de checklist in het logboek. Als dit allemaal duidelijk is, wordt er een noodverlichtingsplan opgesteld. Zo’n plan zou geen kans meer maken. Als alles draait, komen we elke twee jaar bij u terug voor inspectie en onderhoud.

 

Installatie van noodverlichting (LED) begint met een specificatie. We hebben de volgende vijf punten in kaart gebracht:

  • Technische Installatiebedrijf uitgangsroute GBV
    waarin de schaal en activiteiten in het gebouw zijn vastgelegd
  • identificeert de aanwezigheid en beweging van mensen en identificeert de uit en ingangen
  • nooduitgangen en de concentratie van mensen dus bijvoorbeeld een verzamelplaats.
  • Een noodevacuatieplan ontwikkelen
  • Het identificeren van risico’s op de werkplek en het opstellen van een noodverlichtingsplan.

Lees hier meer over: noodverlichting Wamel

+31 (0)487 59 12 78
info@vantiem.nl