Intercom

Intercom

Met een intercomsysteem is het mogelijk om op afstand met elkaar te communiceren. De communicatie kan bestaan uit alleen een audioverbinding of een audio- met een videoverbinding.
Een intercom bestaat uit twee onderdelen een buitenpost en een binnenpost. De buitenpost kan op een deur, poort of hek worden geïnstalleerd en heeft verbinding met de binnenpost in een woning of bedrijf.

Waarvoor gebruik ik een intercom?

Een intercom kan op veel manieren worden toegepast. Het is een belangrijk onderdeel van goede inbraakbeveiliging, maar zo’n systeem biedt ook veel comfort.

Wanneer er meerdere personen in een gebouw zoals in een flat of appartementencomplex wonen biedt een intercomsysteem een uitkomst. Vaak is het dan niet te zien wie er voor de deur staat en elke bewoner kan apart worden gecontacteerd. Een handige oplossing voor een VVE.

Dit is ook toe te passen in een kantoorpand of een bedrijfsverzamelgebouw. De bezoeker drukt op de bel van het desbetreffende bedrijf om in contact te komen, waarna er toegang kan worden gegeven of niet. Een intercom sluit tevens aan op de toenemende zorgoplossingen. In een levensloopbestendige woning kan een intercom ook worden toegepast. De intercom zorgt niet alleen voor een stuk gemak, maar geeft ook een gevoel van veiligheid.

Intercom met videoverbinding

Een intercomsysteem is onmisbaar in een appartementencomplex of verzorgingstehuis. Met een videoverbinding maakt u het complex nog veiliger. Bewoners zien wie er voor de deur staat en het verhoogt het veiligheidsgevoel van bewoners. De ontwikkelingen op het gebied van intercom met videoverbinding gaan snel. Zo zijn er tegenwoordig intercomsystemen die met de smartphone te bedienen zijn. U kunt dan, ook als u niet thuis bent, zien wie er voor de deur staat en met de persoon communiceren.

Wij installeren en onderhouden verschillende intercomsystemen voor appartementencomplexen, verzorgingstehuizen en bij bedrijven. Het is verstandig om periodiek de intercominstallatie te laten controleren om storingen te voorkomen.

#
#
#
#
#
#

Neem contact op met Van Tiem Elektro

+31 (0)487 59 12 78

    +31 (0)487 59 12 78
    info@vantiem.nl